Godziny pracy Urzędu:
Poniedziałek 7:00 – 15:00
Wtorek 7:00 – 16:00
Godziny pracy Urzędu:
Poniedziałek 7:00 – 15:00
Wtorek 7:00 – 16:00
Środa 7:00 – 15:00
Czwartek 7:00 – 16:00
Piątek 7:00 – 13:00
17 maja w Wiśle odbył się Dzień Otwarty Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP. Na spotkanie zaproszeni zostali przedstawiciele: samorządu cieszyńskiego oraz bielskiego, przedstawiciele gmin i miast z terenów powiatu cieszyńskiego oraz bielskiego, jak również przedstawiciele: kuratoriów, placówek oświatowych, placówek pomocowych oraz rodzice, pracodawcy oraz przedstawiciele mediów.
Spotkanie rozpoczęła Kierownik Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Wiśle Łucja Michałek powitaniem zaproszonych gości. Wśród przybyłych byli m.in.: dyrektor Biura Wiceministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej Stanisława Szweda – Maksymilian Pryga, starosta cieszyński Janusz Król, przewodniczący Rady Powiatu Cieszyńskiego Ludwig Kuboszek, sekretarz miasta Wisła Jan Cieślar, kierownik MOPS w Wiśle Anna Bujok, burmistrz Skoczowa Mirosław Sitko, dyrektor Gimnazjum dla Młodzieży ZDZ w Ustroniu Mariola Rybicka, nadleśniczy Andrzej Kudełka oraz przedstawiciele powiatu bielskiego.
Mariola Rybicka wygłosiła referat pt.: „Szkoła drugiej szansy dla uczniów z trudną przeszłością”. Następnie kierownik warsztatów OSiW w Wiśle Maria Zdrach opowiedziała o roli ośrodków szkolenia i wychowania OHP w kształceniu zawodowym młodzieży. Natomiast kierownik internatu OSiW w Wiśle Władysław Suchoń przedstawił referat pt.: „Praca wychowawcza z młodzieżą – obszar zagrożenia”. Część teoretyczną zakończył Dawid Kowalik, wychowawca OSiW OHP w Wiśle, przedstawiając prezentację „Z życia OSiW”.
Po prezentacjach Łucja Michałek zaprosiła przybyłych gości do zapoznania się z wytworami uczestników OSiW OHP Wisła. Zostały zaprezentowane m.in. prace plastyczne, nakrycia stołów okolicznościowych, carving – dekoracje z warzyw i owoców, techniki łamania serwet kelnerskich, występ grupy tanecznej („Wiosna talentów”). Uczestnicy spotkania mogli również skosztować smacznych i zdrowych potraw oraz koktajli.