Centrum Informacji
Turystycznej
Wisła Plac Hoffa 3, kom. 791 400 485
tel. (33) 855 34 56
Przez trzy kolejne poniedziałki - 3, 10 i 17 października w Wiśle odbywały się warsztaty zdrowego gotowania. Zajęcia miały miejsce w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich.
W profesjonalnej sali do technologii gastronomicznej, pod okiem dietetyczki i promotorki zdrowia Iwony Deperas, uczestnicy uczyli się jak zdrowo gotować. Tematy spotkań były następujące: „Ciasta inne niż wszystkie”, „Soja - roślina wielkich możliwości” oraz „Dynia wartościowa i niedoceniana”. W zajęciach wzięło udział łącznie 46 osób. Wszyscy uczestnicy otrzymali materiały szkoleniowe, a na ostatnich zajęciach została rozlosowana nagroda książkowa pod tytułem „Kuchnia, którą polubisz”. Zajęcia obejmowały wykład, gotowanie oraz degustację. Były prowadzone ciekawie i przebiegały w sympatycznej atmosferze. Uczestnicy wyrazili chęć wzięcia udziału w kolejnych warsztatach.
Szkołę zdrowego gotowania po raz kolejny zorganizowała Chrześcijańska Służba Charytatywna w Wiśle przy współudziale finansowym Gminy Wisła i Kościoła Adwentystów Dnia Siódmego. Uczestnictwo w warsztatach było bezpłatne.
Zdjęcia:
https://goo.gl/photos/NR5bVdptXLB165RJA
https://goo.gl/photos/8eZ6bNHQP5zw22z7A
https://goo.gl/photos/v8tHkpTschRNqRCX9