Centrum Informacji
Turystycznej
Wisła Plac Hoffa 3, kom. 791 400 485
tel. (33) 855 34 56
ie ma lepszego miejsca do wypoczynku na łonie beskidzkiej natury niż Pilchówka. 10km od centrum Wisły okazała, stylowa chata otwiera dla Was swe góralskie wnętrza. Tu w izbie przy kominku słuchając regionalnej muzyki możecie zasmakować w specjałach mojej kuchni. Czekają na Was przytulne pokoje, a w nich wygodne, drewniane łóżka, które pomogą zupełnie zapomnieć o trudach podróży. Z okien zaś roztacza się piękny widok na okoliczne góry zachęcając do korzystania z atrakcji regionu, a jest w czym wybierać!
Na początek powiem Wom, że Wisła i jej okolice to istny raj dla tych co kochają sporty zimowe. Już z okien mojej chaty widać oddalone o zaledwie 50m dwa wyciągi orczykowe Zieleńska Polana(400m). Zaś do najbardziej popularnych stoków w okolicy zalicza się Cieńków (1000m), Nowa Osada (960m) i Soszów (815m), Stożek (800m) – na wszystkich działają wygodne i nowoczesne wyciągi krzesełkowe (kanapa 4os.). Poza nimi jest wiele innych – krótszych i dłuższych, stromych i łagodnych – każdy znajdzie coś dla siebie. Dla tych co siłę nóg wolą wykorzystać na piesze wycieczki Wisła ma w ofercie przepiękne górskie krajobrazy dostępne nie tylko zimą, a dodatkowo ponad 150km szlaków turystycznych. Tu ode mnie, z samej Wisły Malinki, wychodzą dwie trasy spacerowe, ale jak kto bardzo kocha takie marsze powinien pójść Szlakiem Habsburgów – 20km trasy od Zameczku Myśliwskiego Habsburgów na szczyt Baraniej Góry. Jeśli znajdzie się kto dalej niezaspokojony są jeszcze parki linowe, Park Leśnych Atrakcji i kilka ośrodków sportowych. Ze swojej strony oferuję organizację wszelkiego rodzaju imprez okolicznościowych – urodzin, rocznic, wesel, itp. Zapewniam catering i atrakcje dodatkowe takie jak pieczenie świni lub barana, kulig i wielkie grillowanie.
To nasze górskie, czyste powietrze i aktywny wypoczynek bardzo wyostrzają apetyt. Tym co może go zaspokoić jest wyśmienita domowa kuchnia. Pilchowe Jadło to dania oparte na tradycyjnych, góralskich przepisach i regionalnych produktach – jagnięcina, baranina, owcze sery, grzyby leśne, żurawina, jagody, itp. Do przygotowywania wyrobów mięsnych wykorzystuję tylko sprawdzone mięso z Państwowego Instytutu Badawczego w Grodźcu śląskim. Moje potrawy są nie tylko ekologiczne i zdrowe, ale też zaspokoją głód i potrzeby kulinarne najbardziej wymagającego smakosza. W dobrym jedzeniu liczy się nie tylko smak, ale cała oprawa. U mnie wygląda to tak – swojska, góralska izba, muzyka z wesołymi skrzypeczkami, ciepłe, przytłumione światło, ogień trzaskający w kominku, kuszący aromat potraw docierający z kuchni. Po chwilach oczekiwania na stole pojawiają się drewniane tace zapełnione domowymi, pachnącymi wędlinami, żurek góralski, półmiski wybornych steków,kiełbas, grillowana jagnięcina i oscypki, do tego zasmażana kapusta, świeże surówki, pieczone z ziołami ziemniaczki i grzaniec. Uczta dla zmysłów! Zresztą, co ja Wam będę opowiadał, przyjedźcie i sprawdźcie sami jak smakuje Beskid na sposób pilchowy.
Andrzej Pilch
pokój | pokój | ilość | wyposażenie |
---|---|---|---|
|
1-os | 0 | features |
|
2-os | 0 | features |
|
3-os | 0 | features |
feature
|
4-os | 0 | features |
feature
features |
pow. 4-os | 0 | features |
feature
|
studio | 0 | features |
|
apartament | 0/0 | features |
|
domek | 0/0 | features |
Z | Brak wolnych miejsc | W | Dostępne wolne miejsca |
PN | WT | ŚR | CZ | PT | SB | ND |
---|---|---|---|---|---|---|
27Z | 28Z | 29Z | 30Z | 31Z | 1Z | 2Z |
3Z | 4Z | 5Z | 6Z | 7Z | 8Z | 9Z |
10Z | 11Z | 12Z | 13Z | 14Z | 15Z | 16Z |
17Z | 18Z | 19Z | 20Z | 21Z | 22Z | 23Z |
24Z | 25Z | 26Z | 27Z | 28Z | 1Z | 2Z |
Ostatnia akutalizacja:
Brak aktualizacji.
Za poprawność danych odpowiada własciciel obiektu |
---|
PN | WT | ŚR | CZ | PT | SB | ND |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |