Centrum Informacji
Turystycznej
Wisła Plac Hoffa 3, kom. 791 400 485
tel. (33) 855 34 56
Szlaki piesze
Szlaki rowerowe
Trasy spacerowe
Szlak Habsburgów
Szlak architektury
Ścieżki dydaktyczne
Architektura drewniana
Basen
Dyskoteki
Edukacja przyrodnicza
Ekspozycje/ wystawy
Fitness
Forma skalna
Inne/Dziedzictwo kulturowe
Inne/Rozrywka
Inne rozrywki sportowe
Jaskinia
Jazda konna
Kościoły
Kręgle
Muzea i galerie
Natura i ekstremalnie
Paintball
Park i ogród
Park krajobrazowy
Park linowy
Plac zabaw
Pomniki
Rezerwat przyrody/ użytek ekologiczny
Rower
Skate park
Spa
Sporty motorowe
Szkoły narciarskie
Tenis
Teren wspinaczkowy
Trasy narciarstwa biegowego
Wycieczki, szkolenia
Wypożyczalnie sprzętu narciarskiego
Wystawy
Zabytki architektury
Zabytkowe cmentarze
Zbiornik wodny
Koleje linowe
Noclegi
Gastronomia
Pierwsza czekoladowa figura Adama Małysza została wykonana w 2001 roku przez członków Stowarzyszenia Cukierników RP. Powstała z bloku białej czekolady o wadze 330 kilogramów. Po raz pierwszy została zaprezentowana 5 maja 2001 r. przy okazji imprezy na cześć „Orła” z Wisły „Majówka z Małyszem”. Figura miała wysokość 2,5 metra i ważyła 180 kilogramów. Rzeźbieniem w czekoladzie zajmowało się ośmiu cukierników i zajęło im to 264 godziny. Początkowo figura nie była w żaden sposób chroniona i byli tacy kibice, którzy próbowali sprawdzić jak smakuje ich idol. Jeden z nich odgryzł Adamowi ucho. W 2007 roku czekoladowa postać przeszła gruntowną renowację przeprowadzoną przez firmę E. Wedel, w wyniku której Małysz m.in. otrzymał nowe narty, a także czwartą Kryształową Kulę.
Nowa czekoladowa postać Adama Małysza została wykonana przez cukiernika Damiana Wiśniewskiego w warsztacie Creative Pastry Chef Damian Wiśniewski. Do zrobienia rzeźby artysta wykorzystał 135 kg czekolady plastycznej przekazanej przez Master Martini, a czas, który poświęcił na wykonanie tego dzieła to 432 godziny. Nowa czekoladowa postać „Orła” z Wisły wraz z nartami ma wysokość 2,90 m, a jej ostateczna waga z podstawą to około 175 kg.